2012. szeptember 23., vasárnap

Oroszkrém torta, sajtos kifli

20 éves érettségi osztálytalálkozóm volt a hétvégén.
Ezért sütöttünk 2 sütit. 

Oroszkrém tortát...

...és sajtos kiflit.

Mindkét sütit Klaudia sütötte, de a torta krémjét és díszítését én fejeztem be.
Mindkettő nagyon finom lett!
Jó úton halad Dia a cukrászat felé, ez újabb sikerélményünk volt a süti készítésben.
A sajtos kifli receptjét 1 jó ismerőstől kaptam, bátran ajánlom! :)

Receptek:

Oroszkrém torta:

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 9 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 56 dkg kristálycukor
  • 18 evőkanál víz
Krémhez:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 50 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
egyéb:
  • 1 db konzerv őszibarack
  • 1 cs mazsola
tetejére
  • 10 dkg bevonó étcsoki 
  • 8 dkg margarin
  • 5 evőkanál tej vagy víz
Elkészítés menete:


  • 10 tojásból vizespiskótát készítünk,
  • 2 cs vaníliás pudingport, 7 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral megfőzünk,
  • 50 dkg margarint, 40 dkg szobahőmérsékletű porcukorral habosra keverjük,
  • ha kihűlt a puding, robotgéppel átkeverjük és hozzá a cukros margarin,
  • a tésztát 3 részre vágjuk a krémet 4 részre osztjuk, mindhárom lapot megkenjük a krémmel, majd az oldalát is,
  • de közben minden krémre őszibarack darabkákat szórunk és korábban beáztatott mazsolát,
  • tetejét őszibarack szeletekkel és csokimázzal díszítjük.
Sajtos kifli

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csipet só
Elkészítés menete: 
  • Össze kell dolgozni az alapanyagokat,
  • keleszteni nem kell,
  • 4 kis cipót készíteni,
  • kerekre és vékonyra nyújtani, 8-12 cikkelyre vágni,
  • széles részére "kocka" sajt darabkát rakni, feltekerni,
  • tojással megkenni a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése