Újabb módját mutatom meg a kelt tészta hasznosítására.
Tészta a szokásos: http://edyt-kreativ-szigete.blogspot.com/2011/06/sutemeny.html
A megkelt tésztát 2 részre osztottam, formáztam, itt nem látszik, de valójában rombusz formájúra, azaz papírsárkány formára vágtam, megkentem a következővel: 25 dkg margarin, 45 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1-2 teáskanál főzős kakaópor. Erre szórtam 1 üveg magozott meggyet, (befőttből).
De a meggy elmaradhat!
Átlósan feltekertem, nem túl szorosan, de nem is lazán
.
A levágott hulladékból készülnek a lábak, amiket szintén megkentem a margarinos krémmel.
Az átlós tekerés miatt a közepe vastagabb lesz, a szemének 2 golyót készítünk.
Tepsibe helyeztem, tojással lekentem, helyére rakta a lábait és a szemeit.
1 ollóval csipkedem ki a hátát, lábait. Villával körmöket és fogakat alakítok.
Várja a sütőbe rakást... :)
170-180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kisült már a kalácsom! :)
Mert az a krokodil egy kakaós kalács.
A benne lévő margarin és cukor sülés közben kifolyik, karamellizálódik,
ami nagyon finom réteget képez a süti alján.
Lehet, h bonyolultnak látszik, de nyugodtan induljunk neki, mert csak fantázia kérdése az egész!
Jó étvágyat!
Eredeti ötlet nem az enyém, hanem amikor Tuppervare partin voltam, sokszor csináltunk ilyet... ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése