Nem régiben nagyon finom süteményt sütöttem!
Neve: Jóság szelet
Recept:
Hozzávalók:
piskótához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
meggyes krémhez:
1 üveg meggy befőtt
2 csomag vaníliás pudingpor
~10 dkg kristálycukor
kevés víz
vaníliás krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
10 dkg cukor
habhoz:
fél liter Hulala tejszín
tetejére:
reszelt csokoládé
Elkészítése:
Vizes piskóta 6 tojásból:
6 tojás sárgáját, 6 evőkanál kristálycukorral és 6 evőkanál hideg vízzel fehéredésig verünk habverővel,
6 tojás fehérjéből kemény habot verünk habverővel,
a tojássárgájához tesszük a fehérje hab felét óvatosan fakanállal keverve,
majd 6 evőkanál liszttel elkevert fél csomag sütőport, végül a tojásfehérje hab másik felét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük.
Ha nincs sütőpapír (mint nekem is most elfogyott...) margarinnal kikent, belisztezett tepsiben is süthető.
Amíg sül a tészta, megfőztem a 2 féle krémet.
Meggyes krém:
1 üveg magozott meggybefőtt levét leszűrjük, a meggyet kinyomkodjuk, a levét megmérjük,
7 dl-re kiegészítjük vízzel, és megfőzzük benne cukorral, a 2 csomag pudingport.
Amikor kész, a meggyet belekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
Lehet friss vagy fagyasztott meggyel is készíteni, ebben az esetben, a levét kinyomkodjuk.
Vaníliás krém:
7 dl tejből és 2 csomag pudingporból megfőzzük a pudingot. Langyosra hűtjük.
Amíg hűl a puha margarint cukorral habosra keverjük.
Amikor hasonló hőmérsékletű mind2, akkor habverővel alaposan összekeverjük.
A langyos tésztára simítjuk a meggyes krémet, majd arra a vaníliásat,
végül a tetejére a felvert Hulala tejszínhabot, ennek tetejére csokoládét reszelünk.
Érdemes néhány órát várni vele, h kissé szilárduljanak a krémek, könnyebben szeletelhető legyen.
De nálunk nem nagyon van erre ideje a sütiknek... :)
Ez egyébként egy kiváló sütemény, nem túl édes, kellemesen savanyú a meggytől...
Jó étvágyat! :)
Forrás: facebook, internet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése